Trött på mörkret? Skaffa bättre lampor

Trött på mörkret? Skaffa bättre lampor

När man vill ta hand om naturen och miljön kan det vara bra att göra det genom att släcka lamporna i så stor utsträckning som möjligt. Men i ett mörkt land som Sverige kan det snabbt bli väldigt deppigt och tråkigt. Välj bättre lampor istället och få en ljusare tillvaro.

Klimatsmarta lampor

Att släcka ner är bra för miljön, men just lamporna är inte det som drar mest energi. Dessutom är många lampor energisnåla eftersom den klassiska glödlampan har fasats ut och ersatts med energisnåla lampor. Därför kan man med gott samvete låta lampan vara tänd vid behov. Dock kan det vara bra att alltid släcka lamporna i rum där man inte är, inte minst för att spara på sina egna pengar. Dessutom kan man tänka på vilket elbolag man använder sig av. Var kommer energin ifrån? Ju grönare energikällor, desto bättre för miljön.

Köp snygga lampor

När du har bytt ut alla dina gamla glödlampor till energilampor och har bytt elbolag till ett grönare elbolag, kan du med gott samvete köpa fina lampor som kan lysa upp din tillvaro. Lampor för alla rum och tillfällen hittar du hos www.lampgallerian.se där du kan hitta lampor för uterummet, badrummet eller trädgården. De har även specifika lampor som kan användas när man ska läsa eller när man bara vill ha lite mysbelysning. Där finns det lampor för alla budgetar och smaker.

Lys upp utomhus

När man bor på landet kan det vara långt till närmaste gatubelysning och på vintern blir det därför kolsvart om det inte är någon snö på backen som lyser upp lite. Att ha egen utomhusbelysning är därför en nödvändighet för att inte känna sig så isolerad. Att ha lite trädgårdsbelysning gör en hel del för att skapa en hemtrevlig och mysig känsla, speciellt på vintern. Om man vill och kan så är en egen gatubelysning en god sak att investera i. Den bästa och mest pålitliga belysningen är den som kopplas till den vanliga elledningen, men det finns även gatubelysning som drivs av solceller.

Leave a Comment