Miljövänliga städtips

Miljövänliga städtips

Aldrig använder vi så mycket kemikalier som när vi städar våra hem. Dessa kemikalier är varken bra för oss själva eller för miljön, där de ofta hamnar till slut via avlopp i dusch, toalett, diskho och handfat. Men det finns sätt att göra rent och fint hemma utan att också tära på miljön och utsätta din familj för kemikalier.

Mycket i hemmet kan rengöras med hjälp av vanlig såpa, ibland med lite hjälp från bakpulver. Det gäller till exempel ugnen, något som många drar sig för att rengöra för att det ofta innebär mycket svett och slit. Du kan dock göra det enkelt för dig genom att blanda två delar såpa och en del vatten i en sprayflaska, och sedan spraya insidan av ugnen. Stäng sedan ugnen och sätt den på mellan 100 och 150 grader, och låt stå i ungefär en kvart. När ugnen har svalnat helt igen behöver du bara torka av den lätt med vatten på en trasa. Samma såpvatten kan du använda för att torka av väggar och skåpluckor i köket.

Vad gäller bakpulvret kommer det till användning när man ska göra rent spisen. Då kan man nämligen hälla bakpulver på de områden som har ingrodd smuts, och sedan hälla på ättika på samma ställen. Ättikan och bakpulvret kommer att reagera, och när det har slutat bubbla och fräsa kan du helt enkelt torka av allt med vatten.washing-dishes-1112077_960_720

Såpa fungerar också utmärkt för att göra rent badrummet. Istället för att använda ett rengöringsmedel med massa kemikalier kan du helt enkelt blanda fyra delar vatten, två delar såpa och saften från en citron i en sprayflaska. Den blandningen kan du använda på alla ytor i badrummet.

Citron kan du också använda för att tackla ett annat problemområde i köket, nämligen ingrodda, smutsiga mikrovågsugnar. Genom att blanda saften från en citron med vatten i en skål, och ställa in den i mikron på full effekt i några minuter, kommer du enkelt att kunna torka bort det som tidigare satt fast som berget inne i mikron.

Om du känner att du har svårt att hinna med städning överhuvudtaget, kan du enkelt anlita städhjälp hemma via Qleano.se. Om du också vill värna om miljön väljer du helt enkelt en firma som utlovar miljömärkt städning.

Leave a Comment